24 juli 2014 - 13:11

Sturridge zal bloeien zonder Suarez bij Liverpool

Met het verlies van Suarez, die naar Barcelona overgaat, blijft de vraag wie gaat hem vervangen? Hoe gaat Liverpool het doen zonder Suarez zijn goals? Sturridge zou in principe genoeg moeten zijn om zonder Suarez het succes van Liverpool te prolongeren.

 

Rodgers is actief op zoek in de transfermarkt om een aantal spelers naar Liverpool over te laten komen, maar er is een schaarste aan Premier League doelpuntenmachines die beschikbaar zijn voor een transfer. Nog niet spreken over het budget. Alles draaide om Suarez bij Liverpool en dat moet nu drastisch aan worden gepakt.

 

Suarez zijn vertrek heeft Sturridge een partner ontnomen waarop hij kan bouwen en waar hij constant voor kan werken om hem in scoringspositie te krijgen. Nu zal Sturridge moeten laten zien dat hij het ook zonder een echte doelpuntenmachine kan. Hij heeft voldoende individueel talent om ook zonder Suarez te bloeien.

 

De potentie van Sturridge is niet te ontkennen en ook Liverpool zal hem ongetwijfeld wel een kans geven. Toch zullen ze er geruster op zijn als ze een vervanger hebben voor Suarez. Toch past Sturridge goed in een systeem dat zowel verdedigend spel omzet in snelle counters en goed opgezette aanvallen zonder al te veel lange ballen. Als je zijn creativiteit de kans geeft en de vrije loop laat kun je als zijnde Liverpool misschien nog wel meer bereiken dan met een specifieke doelpuntenmachine. Want goals zijn mooi, maar de nul houden is ook een belangrijk onderdeel van het spel.


Als Liverpool een team wordt dat hard voor elkaar wil werken en weten hoe iedereen beweegt en hoe iedereen bijdraagt aan het team dan kan Liverpool het nog ver gaan schoppen. En hoewel fans dan even moeten wennen aan de individuele genialiteit van bepaalde spelers, zullen ze met genot toekijken hoe Liverpool het ver schopt zónder Suarez.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten