27 augustus 2014 - 10:22

Di Maria’s transfer naar Manchester United

Di Maria is officieel onderdeel van Manchester United, dat maakte de club dinsdag bekend. Real Madrid is eindelijk van Di Maria af, nadat ze extra talent hadden aangetrokken en waardoor zelfs Di Maria mogelijk naar de achtergrond zou verdwijnen. Er ontstond een conflict en Di Maria wilde weg. De stap naar Manchester United komt dus als geroepen.

 

Di Maria ging niet goedkoop, hij moest een kleine 75 miljoen euro kosten. Een belachelijk bedrag natuurlijk. Een bedrag dat het voetbal niet ten goede komt. Met bijna 880 miljoen euro schuld zou je denken dat er andere prioriteiten zijn. Of je nu Manchester United heet of niet. Van Gaal heeft er in elk geval een geweldige speler bij. De 26-jarige Argentijn was een absolute ster voor Real Madrid en was belangrijk in vele belangrijke wedstrijden, waaronder ook in de Champions League. Maar met de komst van Kroos en Rodriguez bij Madrid was Di Maria zijn basisplaats zo goed als kwijt.

 

Di Maria speelde vier seizoenen voor Real Madrid waarin hij 190 wedstrijden speelde, 35 goals maakte en bijna 90 assists gaf. Hij is een echte spelmaker en weet op de juiste momenten gevaarlijk te zijn met acties en passes. Er is geen enkele twijfel over dat hij bij Manchester United soortgelijk zal presteren. Normaliter zal een speler van dit kaliber niet eens beschikbaar zijn, maar Real Madrid had een overschot aan elite middenvelders. Een luxe probleem en een kans voor Manchester United om het elftal voor goed te versterken.

 

Voor Van Gaal wordt het een tactische uitdaging om Di Maria in te zetten in een team waar ook Juan Mata, Wayne Rooney en Robin van Persie de dienst uitmaken. Een van die drie kon zichzelf wel eens wat vaker op de bank terug gaan vinden.

 

Het is lastig om deze transfer niet als een mega goede deal te zien voor United. Di Maria kan eenvoudig spelers passeren, goals maken en kansen forceren en nieuw leven blazen in het middenveld. United kan het zich niet veroorloven buiten de top vier te presteren en zal ook de Champions League moeten halen. Di Maria heeft die zekerheden opgegeven om United weer terug aan de Engelse top te zetten.


Verwacht dat Di Maria nog lang op hoog niveau zal blijven spelen.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten