30 juli 2014 - 01:53

Kan Henry nog steeds iets betekenen voor Arsenal?

Nu Drogba weer terugkeert naar Chelsea is het Arsenal fans te vergeven dat ze zich afvragen of Henry misschien terug kan naar Arsenal. Toch is het niet verstandig om Henry weer terug te halen naar Arsenal. Hij blijft voor altijd een legende bij The Gunners, maar hij behoort tot het verleden van Arsenal niet tot het heden.

 

De Fransman stond tegenover zijn oude club in de wedstrijd tussen New York Red Bulls en Arsenal. Voorafgaand aan de wedstrijd grapte Wenger tegenover The Daily Mail dat het grappig zou zijn om Henry weer in Arsenal-kleuren te zien in de tweede helft.

 

Helaas voor alle fans van zowel Henry als Arsenal gebeurde het niet. Henry speelde de wedstrijd niet volledig uit en werd in de tweede helft gewisseld. Hij kreeg een staande ovatie van zowel de Arsenal als Red Bull fans.

 

Het is misschien lastig om afscheid te nemen, maar Henry’s liefde voor Arsenal zal niet genoeg zijn voor een prolongatie van het sprookje.

 

Aan zijn talent zal het niet liggen, in de eerste helft van de wedstrijd was Henry de beste speler op het veld. Misschien was hij onder de indruk van de aanwezigheid van zijn oude club en dat er voor even weer met alle ogen op de wereld naar hem werd gekeken. Wie zal het zeggen?

 

Henry zal zelf ook wel toegeven dat hij het niveau in de Premier League niet meer aan kan. Het gaat allemaal veel te snel voor de levende legende van Arsenal. Henry is bijna aan het einde van een zeer mooie loopbaan als prof en om jezelf dan nog aan de fysieke eisen van de Premier League bloot te stellen lijkt geen verstandige keuze. Zowel voor Henry als voor Arsenal niet. Toch is er reden voor speculatie gezien zijn korte terugkeer in 2012, toen hij op huurbasis voor Arsenal uitkwam en direct scoorde tegen Leeds United, maar ook een belangrijke goal maakte in de Premier League tegen Sunderland. Zijn nalatenschap bij Arsenal kan niet meer stuk, maar het zou jammer zijn om dat allemaal op het spel te zetten voor een korte, en mogelijk zeer teleurstellende, terugkeer.

 

Het zou nog eens onnodig zijn ook. Arsenal heeft Henry niet meer nodig nu ze Alexis Sanchez hebben gekocht. Sanchez is snel, fel en gretig om te scoren. Hij is zo’n speler die het niveau en de snelheid van de Premier League met gemak aan kan en dat nog een aantal jaar vol kan houden. Sanchez is de Chileense Henry en hopelijk kan Sanchez zichzelf ook vereeuwigen met prachtige resultaten voor Wenger en The Gunners.

 

Henry is een grote naam voor Arsenal, maar als speler zal hij er nooit meer wat voor betekenen.

 

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten