12 augustus 2014 - 15:06

Halen Champions League finale een must voor Guardiola

Bayern Munchen begint het nieuwe seizoen op woensdag in de strijd om de DFL-Superpokal dat ze vorig jaar veroren van Dortmund. Een vroege eerste titel zou een flinke aanmoediging zijn voor de mannen van Guardiola, maar ongeacht het resultaat, er staat een belangrijker doel op het programma dit seizoen.

 

Met het oog op aankomend seizoen verwacht men dat Bayern de landstitel weer binnenhaalt alsmede de DFB-Pokal voor de derde keer achtereen. Maar hun meest belangrijke doel is het halen van de Champions League finale.

 

Afgelopen seizoen was het business-as-usual in de Duitse competitie. Bayern won hun tweede titel in record tempo en wist ook voor de tweede keer achtereen de Pokal te winnen door BVB van de mat te spelen in de extra tijd van de Pokal finale. In de Champions League verging het de Duitsers echter wat minder. Ze haalden de finale niet, iets wat sinds 2009-2010 niet meer was gebeurd.

 

Het is natuurlijk niet zeker dat ook dit jaar Bayern weer met de beker én de landstitel wegloopt. Ze zullen zich weer sterk moeten wapenen tegen al het fysieke geweld van de andere Bundesliga clubs. Toch mag je het verwachten. Want Guardiola werd aangesteld voor iets meer dan drie keer het salaris van zijn voorganger om Bayern niet alleen naar de Duitse top te leiden, maar ook naar de Europese, zo niet wereldtop, te leiden.

 

Het zal moeilijker worden voor Bayern om op internationaal niveau te presteren aankomend seizoen omdat ook Chelsea, Real Madrid en Barcelona aanzienlijke versterkingen hebben doorgevoerd tijdens de transferperiode.

 

De ex-Barcelona trainer is een wereldwijd geaccepteerde coach en heeft in april van dit jaar zijn “free pass” al gekregen. Echter ging de keiharde nederlaag tegen Real in de Champions League niet in de koude kleren zitten. Als Guardiola écht de beste is dan zal hij ook de beste moeten verslaan. Waaronder Mourinho bij Chelsea en Ancelotti bij Real Madrid. Beide in het bezit van een Champions League titel. Alle clubs hebben meer dan genoeg talent om het elkaar erg moeilijk te maken. Wederom voer voor een interessant seizoen op Europees gebied.

 

Om van Guardiola te verwachten dat hij zowel de landstitel, de Pokal als de Champions League zal winnen gaat misschien een stap te ver. De finale halen van de Champions League is al uitdaging genoeg en te veel variabelen hebben invloed op iedere wedstrijd. Veel grote coaches en teams zijn bij de laatste horde gevallen.


Guardiola heeft meer dan genoeg middelen om op het hoogste niveau te presteren en om de club naar succes te leiden. Dit seizoen zal bewijzen of Guardiola écht de beste is of dat hij een one-team-coach is gezien hij nu op Europees niveau te lijf moet met Ancelotti, Mourinho én Van Gaal.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten