25 oktober 2014 - 18:06

Fabregas en Oscar het verschil voor Chelsea

De laatste keer dat Chelsea in het zuiden van Londen waren vroeg Mourinho wat hun team miste toen ze met 1-0 verloren van Crystal Palace.

 

“Balls!” was zijn reactie.

 

Zeven maanden na die nederlaag, eentje die hun aspiraties voor de titel de grond in boorde, kwam Chelsea terug naar plaats van delict. Alleen deze keer kwamen ze goed voorbereid en wonnen ze met 2-1.

 

“Big balls!” was Mourinho’s antwoord, schrijvend op een notitieblok van een journalist zoals hij dat al eerder had gedaan. Hij tekende het notitieblok zelfs alsof hij een punt wilde maken en dit goedkeurde.

 

De manager van Chelsea was juist om zich zo bullig te voelen.

 

Zijn team versloeg Palace, waarin ze laten zien dat ze ook best hadden kunnen verliezen. Selhurst Park is een lastig park voor ieder team om op visite te gaan, vraag maar aan Liverpool. De manier waarop Chelsea de wedstrijd controleerde vereiste fysieke krachten opgewassen tegen het fysieke Palace en is een van de redenen dat Mourinho met veel vertrouwen het seizoen tegemoet ging. Beter dan afgelopen seizoen.

 

Mourinho: “Ik was onder de indruk van de manier waarop we het spel domineerden. De manier waarop Crystal Palace speelt, ze zijn beter dan ons. Als we niet imposant zouden spelen dan hadden we geen schijn van kans gehad. De enige manier waarop we konden winnen was om vanaf minuut 1 tot minuut 94 keihard te voetballen. Wij hadden de bal en wij hadden constant de controle. We waren constant ver weg van onze eigen goal en ik denk dat we goed hebben gespeeld.”

 

En nu we het hebben over “balls” en imponerend voetballen, kon Chelsea dit doen met dank aan Fabregas en Oscar. Costa deed niet mee als gevolg van een hamstring blessure, maar het mocht niet baten. Een goede speler speelde niet mee, maar Chelsea’s andere sterren waren niet van constante invloed.

 

Fabregas en Oscar waren de artiesten op het middenveld, speelden de bal veel rond en wisten mannen als Jedinak de hele middag zoek te spelen. Oscar en Fabregas waren de geoliede machine achter Chelsea en zorgden voor een vloeiend spel waar Crystal Palace geen speld tussen wist te krijgen.

 

Mourinho: “In de rust spraken we over verschillend tussen 10 tegen 10 en 11 tegen 11. Ik denk dat hun interpretatie van de 10 tegen 10 fenomenaal was. De manier waarop Fabregas, Matic en Oscar over het veld bewogen om goede resultaten te halen uit de 10 tegen 10 was fantastisch.”

 

Fabregas blijft constant een van de belangrijkste figuren op het middenveld en is een van de beste transfers voor Chelsea tot dusver. Chelsea kon de vorige keer niet winnen van Palace mede doordat ze wat creativiteit en hard werken misten op het middenveld. Iets wat Fabregas als impuls met zich meebrengt. McArthur moest Fabregas dekken, maar wist niet goed wat hij met de beste man aan moest. Doordat Fabregas McArthur constant met zich meenam wist Oscar de ruimte te vinden en daar in de ruimte met succes te opereren. Mourinho was daar erg over te spreken.

 

Oscar’s vorm was aanzienlijk minder aan het einde van het afgelopen seizoen en sinds het WK heeft hij weer tekenen van leven laten zien. Genoeg voor Mourinho om hem weer te laten schitteren op het veld. Chelsea was weer helemaal terug in de revanche match tegen Palace en Chelsea was vele malen beter dan dat het de rest van het seizoen heeft laten zien tot dusver. Chelsea wist de bal goed vast te houden, goed door de linies te breken en zich slim in de controle van het spel te mengen.


Fabregas en Oscar hadden de regie. Zij wisten Crystal Palace helemaal in het nauw te drijven en zich te mengen in de wedstrijd om zo voor een cocktail aan magisch voetbal te produceren. Leuk voor Chelsea en de onpartijdige fans, maar een wervelwind aan frustratie voor de fans van Crystal Palace. Als Chelsea op deze manier verder gaat dan gaat het nog een leuk en voortvarend seizoen tegemoet.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten