18 november 2014 - 11:47

Low moet pragmatisch zijn tegen Spanje

Low’s Duitsland moet pragmatisch tegen Spanje zijn als het wil winnen van Spanje. Een wedstrijd tussen de huidige wereldkampioen en de voormalig wereldkampioen. Maar omdat het slechts om een vriendschappelijke wedstrijd gaat kunnen we het natuurlijk ook niet te serieus nemen allemaal. Die Mannschaft zal er het meeste van proberen te maken om zich zo voor te bereiden op de interlands om de vorm te herpakken die ze op het WK hadden. Ze wonnen met gemak van Gibraltar (niet geheel verrassend) met 4-0, dus nu moet Duitsland gaan presteren als kampioenen. Tegen Spanje.

 

Del Bosque’s kant hebben vaak succes gekend tegen de Duitsers de afgelopen jaren, ze wonnen drie van hun laatste drie wedstrijden tussen beide landen. Maar deze wedstrijd kan werkelijk alle kanten op. Hier is hoe Duitsland mogelijk vanavond speelt.

 

Verdediging

Duitsland speelt niet met het normale team achterin als gevolg van een paar blessures. De meest opvallende van deze geblesseerde spelers is Neuer, die een knieblessure op liep in de wedstrijd tegen Gibraltar. Boateng en Hummels zijn ook geblesseerd waardoor Low voor Howedes en Knoche in het centrum moet kiezen. Koche speelt erg goed voor Wolfsburg en kan nu een goede kans krijgen zichzelf bij het nationale elftal te scharen. Durm zal waarschijnlijk linksback staan en Rudiger op rechts, maar ook Mustafi en Hector maken kans op een van deze posities.

 

Middenveld

Duitsland zal er wat beter op het middenveld uitzien. Ondanks dat ze daar ook met wat blessureleed te kampen hebben. Kramer doet niet mee als gevolg van een blessure waardoor Khedira en Kroos, net als tegen Gibraltar, het duo op het middenveld vormen. Dat zal waarschijnlijk ook zo blijven tegen Spanje. Gotze zal op 10 blijven spelen. Bender en Rudy zijn twee centrale middenvelders waar Low op kan bouwen wat kan betekenen dat Khedira niet aan spelen toekomt. Maar voor Kroos is nog geen natuurlijke vervanger aanwezig.

 

Aanval

Low zal waarschijnlijk zijn standaard line-up op de aanval zetten. In de voorhoede staat Muller er voornamelijk alleen voor, als zijnde spits. Kruse zal wat vrijer spelen en zich niet wagen in de rol van Muller. Bellarabi zal zijn rol op rechts blijven vervullen. Volland en Kruse zijn beide beschikbaar, maar Podolski is natuurlijk ook een magnifieke aanvaller waar Low op kan bouwen. Hij is dan ook niet voor niets een van Low zijn favoriete en meest functionele spelers. Zijn selectie zou dan vanuit pragmatische overtuiging niet meer dan logisch zijn tegen Spanje.

Bij een
Discussie
0 Berichten