7 augustus 2014 - 09:10

Waarom Wijnaldum naar de Serie A moet

Met voldoende speeltijd onder zijn riem op het WK heeft Wijnaldum zichzelf in de picture gespeeld bij diverse internationale topclubs. Een transfer naar de Serie A zou tot de opties van de middenvelder behoren. Na zeven jaar in de Eredivisie, waar hij zijn debuut maakte toen hij zestien jaar oud was, is het tijd om een dergelijke transfer te overwegen. Hij heeft alles geleerd wat er te leren valt bij Feyenoord en PSV. Het is tijd voor een stapje hogerop.

 

Er zijn niet veel spelers die op zo’n jonge leeftijd debuut maken in het profvoetbal. Maar voor Wijnaldum, een product uit de opleiding van Feyenoord, ging het voor de wind. Als jonge speler werd er al naar hem gekeken als de reddende engel omdat zijn club al jaren slecht presteerde in de Eredivisie.

 

Wijnaldum maakte direct indruk. En hij maakte zijn opmerkelijke reputatie toen al waar. Het wonderkind maakte de weg vrij voor een nieuwe generatie jonge spelers en leidde het jonge gezelschap als een echte middenveld generaal. Wijnaldum en Feyenoord leek een droom huwelijk.

 

In 2011 deed zich iets opmerkelijks voor. Normaliter speler Nederlandse spelers een aantal seizoenen bij hun eigen club tot een grotere club uit een andere competitie ze koopt. Echter besloot Wijnaldum om in de Eredivisie te blijven en na 111 wedstrijden en 23 goals verruilde hij Feyenoord voor PSV.

 

Het was ongebruikelijk, maar bij nader inzien wel een slimme zet. Zelfs met Wijnaldum en een aantal andere nieuwe talenten in het team wist Feyenoord niet te overtuigen. Na vier jaar in het eerste was het tijd voor Wijnaldum om vooruit te kijken om het risico van achterstallige ontwikkeling voor te zijn. Het was nog te vroeg voor een transfer naar het buitenland. Een transfer naar PSV, die destijds kanshebbers waren op de landstitel en mogelijke deelname aan de Champions League, was die stap vooruit.


Om ervoor te zorgen dat zijn ontwikkeling nu niet stopt bij PSV is een transfer naar een grotere competitie zoals de Serie A een slimme zet. De Premier League of de Bundesliga zou op dit moment nog iets te hoog gegrepen zijn, maar na een paar jaar in de Serie A is hij er vast klaar voor. Een perfecte tussenstop voor nog een lange carriere in het topvoetbal.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten