10 februari 2014 - 20:47

Balotelli's tranen laten een volwassen sprong zien

Het is lastig te bepalen wanneer we voor de laatste keer zoveel tranen als headline over de hele wereld zagen verschijnen. Toch is het ook weer niet zo gek, want Balotelli staat graag in de belangstelling van de media en de media is dol op hem. Niet alleen vanwege zijn prestaties, maar ook vanwege zijn grappen en grollen. Echter lijkt er een tijdperk aan te breken voor Mario waarin hij zich als persoon ontwikkeld. Hij wordt volwassener en dat zien we terug in zijn tranen.

Balotelli kon zijn emoties niet meer in bedwang houden kort nadat hij werd gewisseld door Seedorf in de 3-1 verliespartij tegen Napoli.

Seedorf deed daarmee iets wat vrijwel nooit gebeurde onder Allegri. Hij haalde zijn sterspits van het veld. Het was wel duidelijk dat Balotelli niet geweldig presteerde, maar de wissel was de druppel voor Mario. Hij brak in tranen uit toen hij plaatsnam op de bank.

Seedorf sprak er kort over met de journalisten van de Gazzetta del Sport. Volgens de trainer leeft Balotelli in een hele moeilijke fase, een fase die ook Seedorf zelf gedeeltelijk meegemaakt heeft. Dit is niet de eerste keer dat we een speler zien huilen, maar dit moment zoals we hierboven al even omschreven is een referentie aan Balotelli’s huidige leven. Zo werd bijvoorbeeld bekend dat hij daadwerkelijk de vader is van Pia, een dochter die hij kreeg met een van zijn ex-vriendinnen Raffaella Fico. Of Balotelli om die reden emotioneel was is niet duidelijk, maar er zijn velen die speculeren over de reden van zijn tranen.

Het is in elk geval niet wat we gewend zijn van Balotelli en misschien is dat juist ook wel een keer mooi om te zien. Zijn ruige exterieur heeft dus ook een zachte binnenkant, een hint van kwetsbaarheid. Want aan het einde van de dag is ook (Super)Mario maar gewoon een mens, net als wij.

Met zijn balorigheid ietwat op de achtergrond wordt het nu tijd voor de 23-jarige aanvaller om te laten zien uit welk hout hij is gesneden. Het liefst constant. De gefrustreerde fans hebben meer dan recht op hun frustraties gezien zij natuurlijk ook weten hoe goed hij is. Het is zaak dat Mario zijn emoties kanaliseert om vervolgens op effectieve wijze, week na week, de Super weer voor zijn bijnaam kan en mag dragen.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten