15 juni 2014 - 17:08

Colombia: Geen Falcao? Geen probleem

Falcao is een icoon in Colombia, zijn beeldenis tekent reclameborden voor banken, frisdrank en toerisme campagne van de overheid. Daarnaast is hij een uitstekend voorbeeld voor de jeugd van Colombia. De media gaven veel updates omtrent de knieblessure van Falcao en moesten concluderen dat hij niet op tijd fit zou zijn voor het WK. En misschien moeten we nu wel concluderen dat Colombia een beter team zonder hem is.

 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Colombia niet zou willen dat ze Falcao op bepaalde momenten wél hadden, hij is natuurlijk een belangrijk figuur voor het spel van de Colombianen. Hij is de beste spits die ze hebben. Simpel zat.

 








Teófilo Gutiérrez Maar op zaterdag, tijdens hun 3-0 overwinning op Griekenland, viel Colombia aan op een zeer efficiënte en vloeiende manier dat suggereert dat ze icoon Falcao helemaal niet missen. Bondscoach Pekerman speelde tijdens de kwalificaties met een 4-2-2-2 systeem, omdat hij weet dat Falcao het beste speelt met een aanvallende collega. Denk aan Hulk bij Porto of Diego Costa of Adrian bij Atletico Madrid. Om Falcao te ondersteunen liet de bondscoach weinig creativiteit over, maar door de afwezigheid van de spits kon de oefenmeester uit Monaco experimenteren met zijn elftal. Een rol waarbij Bacca, Martinez en Gutierrez prima zou kunnen spelen als spits.

 

Het werd uiteindelijk Gutierrez die Falcao verving als vaste spits en speelde daarmee een belangrijke rol in de 3-0 overwinning op Griekenland. Colombia speelde volgens een 4-2-3-1 systeem en bleek erg succesvol tegen de beste verdediging van het WK. Twee van de goals kwamen dan ook van de voet van Gutierrez. Goal nummer drie kon op naam van Rodriguez worden gezet.

 

Rodriguez zei zelf het volgende over de wedstrijd: “Ik ben blij omdat we hebben gewonnen, maar ook omdat ik heb gescoord. Het was een droom voor mij om voor mijn land te kunnen scoren.”


Dit was natuurlijk maar één wedstrijd en Griekenland gaf niet enorm veel weerstand, maar we kunnen ons alleen maar inbeelden hoe de rest van het WK eruit zal zien voor de Colombianen. Als ze zo blijven spelen kunnen ze nog erg ver komen. Ze zullen ongetwijfeld de groepsfase overleven, maar tegen Ivoorkust wordt het nog een lastige opgave en zien we pas echt of ze het zonder Falcao ver kunnen schoppen.

 

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten