1 maart 2014 - 10:00

De drie meest invloedrijke Argentijnen van de Serie A

Tevez scoorde zijn 14e goal van de competitie voor Juventus afgelopen zondag. Higuain maakte numero dertien voor Napoli op maandag. Deze Argentijnen lopen nog maar kort mee in de Serie A, maar weten zich razendsnel onmisbaar te maken. Beide mannen hebben nog tijd genoeg om een blijvende impact te maken op het Italiaanse voetbal. Er gingen een hoop Argentijnen hen voor. Hieronder leest u over de drie meest invloedrijke Argentijnen die ooit in de Serie A speelden.

3. Omar Sivori

Toen Tevez afgelopen zomer bij Juventus tekende werden er direct vergelijkingen gemaakt met Omar Sivori. De Argentijnse aanvaller die schitterde bij de club tussen 1957 en 1965. Een speler met een enorm talent. Zijn dribbelvermogen maakte van hem een publiekslieveling.

Zijn enthousiaste whisky gebruik en een gewoonte om te laat te komen op trainingen maakte van hem een nachtmerrie voor trainers. Toch maakte zijn gedrag weinig uit wanneer hij op het veld stond. Hij scoorde 135 doelpunten in acht seizoenen voor Juventus.

2. Javier Zanetti

Zanetti, geen enfant terrible, maar juist de definitie van professioneel. Op 40-jarige leeftijd speelt hij nog de pannen van het dak en is hij een onmisbaar figuur op het middenveld. Hij wilde nog niet met het langverwachte pensioen. Hij ging terug naar full-time trainen in minder dan zes maanden na een vervelende blessure aan zijn achillespees. Een waar beest dat leeft voor zijn professie en hoort dan ook zeer zeker thuis in dit rijtje.

Zanetti heeft alles gewonnen wat er te winnen viel in Italië. Als kapitein van Inter won hij drie keer de landstitel, een Coppa Italia én de Champions League in 2010. Ook won hij vier keer de Scudetti. Met zijn 607 wedstrijden in de Serie A is hij hard op weg het meest aantal gespeelde wedstrijden in de Serie A te overtreffen van Paolo Maldini (647).

1. Diego Maradona

Natuurlijk staat Maradona in deze lijst, welke andere Argentijn die ooit of nog steeds in de Serie A speelt zou hier anders moeten staan?

Hij wordt nog steeds gezien als een van de beste spelers allertijden en El Pibe de Oro was zeer zeker de sleutelspeler bij het winnen van de, tot dusver, enige twee landstitels van Partenopei in de Serie A.

Hij scoorde 81 doelpunten in 188 wedstrijden voor Napoli en meer dan 25 procent van alle kinderen die worden geboren in Napels worden met de naam ‘Diego’ gedoopt. Het is lastig te bepalen of er een andere voetballer is die zoveel invloed heeft gehad op het voetbal én zijn directe omgeving.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten