18 januari 2014 - 20:50

De slechtste elf van de Premier League

We zijn al ruim drie weken onderweg in 2014, maar we blikken nog heel even terug op de slechtste elf van 2013 binnen de Premier League. In sommige gevallen pinken we dankzij het afgelopen jaar een traantje weg dankzij een aantal spelers, met veel spelers die slecht presteren ondanks hoge verwachtingen die ze voor zichzelf hebben uitgezet.

Om de slechtste elf van de Premier League samen te stellen hebben we vooral gelet op de grootverdieners die falen te presteren en dus hun status falen waar te maken. Dat kan door blessureleed, pech of simpelweg slecht presteren zijn.

Paulo Gazzaniga (Southampton)

Misschien een harde conclusie voor de jonge doelman van Southampton, die aan het begin van het 2012/13 seizoen in het team kwam en aan het einde van 2013 weer. De Argentijn en de dip van de Saints aan het einde van het jaar vielen samen. Gazzaniga gaf tien goals cadeau in vijf van zijn wedstrijden terwijl een plek in Europees voetbal ze uit de handen gleed.

Jose Bosingwa (QPR)

Hij mag dan een succesvol jaar bij Chelsea hebben gehad, maar Bosingwa was direct het buitenbeentje nadat hij de laatste loonstrook bij QPR in het seizoen 2012/13 ontving. Hij leek veelal ongeïnteresseerd en was slechts twee keer aan de winnende hand met QPR in 2013 en hij verzamelde de woede van fans door, wat leek op, te lachen om de degradatie van de Rangers.

Modibo Diakite (Sunderland)

Diakite leek even een zeer leuke speler op de transfermarkt te worden na een prachtige prestatie in de Serie A met Lazio. Hij is transfervrij en de Fransman leek even een mooie transfer mee te maken. Echter was Sunderland de verrassende winnaar van de race om hem vast te leggen, maar de transfer is alles behalve een enorm succes. Hij heeft zes wedstrijden in de Premier League gespeeld in 2013 waarvan ze er slechts één wonnen terwijl de verdediger tien goals liet passeren.

Mapou Yanga-Mbiwa (Newcastle)

Newcastle heeft veel succes gehad in afgelopen jaren met Franse spelers, maar in 2013 tekende Newcastle Yanga-Mbiwa uit Montpellier.

De centrale verdediger begon aardig, voordat hij deel uitmaakte van de verdediging die drie en zes goals toe liet tegen Sunderland en Liverpool. Dit seizoen liet hij een schaamvolle eerste helft zien tegen Everton waar hij drie doelpunten toe liet en werd hij bij zijn terugkeer naar het team van het veld gestuurd tegen Liverpool.

Valentin Roberge (Sunderland)

Een verrassende transfervrije nieuwkomer bij Sunderland. De Franse verdediger Roberge blijkt echter alles behalve een nuttige toevoeging aan het team te zijn.

De verdediger was aan de verliezende kant in elk van zijn vijf Premier League verschijningen, met zijn verdediging stijl zorgde hij voornamelijk voor veel ophef bij de fans die veel commentaar uiten op de prestaties van de Zwarte Katten dit seizoen.

Marouane Fellaini (Everton, Manchester United)

Zelfs voor de verhuizing die Manchester United ruim dertig miljoen euro kostte, scoorde hij slechts drie goals binnen de Premier League in 2013. Vijf maanden na zijn verhuizing naar de nieuwe club moet hij nog steeds zijn doelsaldo uitbreiden en heeft hij moeite een vaste waarde binnen het elftal te worden. Hij zou een belangrijke speler moeten worden op het middenveld en de blessure helpt daar natuurlijk niet bij, maar de Belg lijkt als een vis op het droge in Manchester.

Park Ji-Sung (QPR)

Park speelde in 2013 voor QPR en er was nooit echt een duidelijke aanleiding van de affectie die de fans voor hem hadden tijdens zijn aanwezigheid in West-Londen.

Park kwam in dertien wedstrijden uit voor QPR in 2013, waar hij nauwelijks iets presteerde. Park speelt nu bij PSV in de Eredivisie, waar hij misschien beter op zijn plek is.

Nani (Manchester United)

Slechte prestaties zijn voornamelijk frustrerend wanneer ze van een speler komen die zoveel beter kan. Dat was het geval voor Manchester United haar eigen Nani in het afgelopen jaar. De Portugees heeft geen goal meer gemaakt in de Premier League sinds september 2012. Daarnaast is zijn invloed sterk verminderd en of hij de rest van dit jaar nog van waarde kan zijn in Engeland is nog even de vraag.

Erik Lamela (Tottenham)

Aangetrokken als de ster die Bale moet vervangen heeft Lamela geen enkele van die verwachtingen waar kunnen maken. Hij heeft nog nauwelijks of zelfs helemaal niets kunnen laten zien van zijn kwaliteiten die hij bij Roma zo duidelijk had. Er wordt inmiddels al gepraat over een eventuele verhuur van Lamela waarmee hij mogelijk terugkeert in de Serie A. Voor een speler van 36 miljoen euro een zware pil om te slikken.

Danny Graham (Swansea, Sunderland, Hull)

Nadat hij in drie verschillende competities drie goals maakte in zijn eerste drie wedstrijden van het jaar lijkt het erop dat droom nachtmerrie werd.

Hij speelde voor drie teams waarbij hij begon bij Swansea, gekocht van Sunderland voor ruim zes miljoen euro vervolgens werd verhuurd aan Hull.

Stevan Jovetic (Manchester City)

Jovetic is duidelijk een talentvolle speler als we kijken naar zijn prestaties voor zowel Fiorentina en Montenegro, maar toch komt het er nu bij Man City niet helemaal uit.

Blessureleed en ziekte houden hem aan de kant en hij heeft daardoor nog maar 88 minuten binnen de Premier League waar kunnen maken dit seizoen. En terwijl Aguero, Negredo en Dzeko alle roem opeisen lijkt Jovetic een vergeten man te worden bij de Citizens.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten