5 februari 2014 - 17:05

Europees team van de week

Ribery zijn prestaties voor Bayern Munchen in de 5-0 overwinning op Eintracht Frankfurt houdt in dat hij de speler van de week is geworden. De Fransman was in indrukwekkende vorm en wist weer een goal en een assist achter zijn naam te zetten samen met vijf indrukwekkende en afgeronde dribbels gedurende de wedstrijd.

Op het middenveld zien we teamgenoot Thiago Alcantara aanschuiven bij Ribery als gevolg van zijn prestaties tegen VfB Stuttgart en Eintracht. Alcantara mocht daar ook een goal en een assist achter zijn naam zetten. Hoewel het zijn passing was dat hem de plek in dit stuk won. Met 158 passes in één wedstrijd, waarvan er 148 aankwamen is hij de grootste en beste passer sinds Xavi datzelfde aantal wist te halen tegen Mallorca voor Barcelona in 2012.

Thiago wordt op het middenveld vergezeld door Kevin-Prince Boateng. Zijn wedstrijd winnende prestaties tegen Wolfsburg waren voldoende voor een plek in het Europese team van de week. Hij scoorde en wist een assist af te geven in de 2-1 overwinning van zaterdag.

PSG’s eigen Lucas Moura zorgt ervoor dat het niet een Bundesliga middenveld wordt. Tegen Bordeaux wist de Braziliaan beide assists voor de 2-0 overwinning op zijn naam te zetten.

Roberto Frimino scoorde een perfecte score nadat hij in de overwinning op Hoffenheim met 3-0 een goal maakte, een assist maakte en ook tien succesvolle dribbels wist uit te voeren. De Argentijn German Denis vergezeld Firmino in de aanval nadat de 32-jarige met twee goals uit de drie (waar hij de assist voor gaf) gemaakte tegen Napoli de man van het veld werd.

Op linksback staat Andreas Beck die ook erg indruk maakte door een goal voor Hoffenheim wist te maken. De 26-jarige zorgde ervoor dat 39 procent van alle aanvallen van zijn kant kwamen terwijl hij zijn kant van het veld ook nog eens vrij van counters hield.

De 26-jarige verdediger van Braunschweig Benjamin Kessel presteerde ook een mooi staaltje voetbal nadat hij in de nederlaag tegen Borussia Dortmund de gelijkmaker wist te maken. 37 procent van de aanvallen van Dortmund kwam over zijn kant, maar de rechtsback wist het de aanvallers keer op keer erg moeilijk te maken. Hij onderschepte vijf keer en maakte twee succesvolle tackles.

Dante is de derde speler van Bayern Munchen die het tot het Europese team van de week weet te schoppen. In de wedstrijden tegen Stuttgart en Eintracht scoorde hij één goal, won hij 11 luchtduels en ruimde hij 13 keer op.

Jose Fonte maakt de achterlinie compleet door zijn goede prestaties voor Southampton. De centrale verdediger kopte de openingsgoal binnen in het 2-2 gelijkspel met Arsenal. Daarnaast was hij cruciaal in de 3-0 overwinning op Fulham. Hij ruimde 19 keer op in 180 minuten waarbij hij liet zien dat hij op de juiste plek op het juiste moment kan zijn.

Onder de lat staat niemand minder dan Vito Mannone die tegen Stoke en Newcastle de nul wist te houden. Hij maakte 15 reddingen gedurende twee wedstrijden en droeg daardoor bij aan een flinke vooruitgang voor Sunderland.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten