17 mei 2014 - 17:01

Europese ontknoping

Het voetbalseizoen komt aan een einde en het WK komt steeds dichterbij. Als voetbalfanaten kunnen we daar nu al van genieten, maar voordat het spektakel in Brazilie los barst zijn er nog een aantal beslissingen die interessant zijn om te volgen. Zo hebben we vandaag de ontknoping van de Primera Division tussen Barcelona en Atletico Madrid, de DFB-Pokal finale tussen Borussia Dortmund en Bayern Munchen en de FA Cup tussen Arsenal en Hull.

Ontknoping van de Primera Division

Atletico Madrid kan de landstitel winnen, maar dan zal het moeten winnen of een gelijkspel moeten afdwingen van Barcelona, dat óók kampioen kan worden als het wint. Hoewel het aantal punten dan gelijk is zou Barca winnen op basis van een beter doelsaldo. Aan de bak dus voor de twee Spaanse grootmachten.

DFB-Pokal

Borussia Dortmund is de Champions League-finale van vorig jaar vast nog niet vergeten en zal de DFB-Pokal graag van de Duitse grootmacht afhandig maken. Toch zal dat niet zo eenvoudig gaan gezien Munchen in bloedvorm is. Natuurlijk mooi wat betreft het WK gezien Robben in heerlijke vorm is en daarmee belangrijk kan zijn voor Nederland, maar de kans is vrij groot dat Bayern Munchen er ook met de DFB-Pokal vandoor gaat.

FA-Cup

De Engelse FA-Cup staat altijd vol verrassingen en hoewel we het hier op de redactie Wenger erg gunnen dat er weer een prijs in de kast kan, is de prijs nog niet binnen. Natuurlijk, ze spelen, met alle respect, tegen Hull. Niet de beste ploeg uit de Premier League, maar ze hebben het wel tot de finale geschopt. Aan hun de taak om het Arsenal erg lastig te maken en zorgt wellicht zelfs voor een verrassing.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten