18 februari 2014 - 15:47

Hoe Barca The Citizens zal neutraliseren

Barcelona speelt 18 februari 2014 in het Etihad Stadion, op visite bij Manchester City. Het zal een bruisende partij vol met goals en acties worden, is onze voorspelling. Kan Barcelona uit bij Manchester City zorgen voor een neutralisatie?

Het is een Champions League match-up waar we met veel plezier naar vooruit kijken.

Een club dat talent uit eigen huis en opleiding haalt en gelooft in zelfgemaakt succes tegenover een club dat voornamelijk het talent aan heeft gekocht. Beide systemen werken natuurlijk, zover is duidelijk, maar welke van de twee systemen zal hier hoogtij vieren?

Terwijl Manchester City blijft groeien zijn er nog een aantal overeenkomsten te maken met Barcelona. Voormalig vice-president van Barcelona, Ferran Soriano, is nu de CEO bij Manchester City. Txiki Begiristain is de sporting director bij de club, een positie die hij voorheen bij Barcelona bekleedde. Zo zien we dus ook de Etihad Campus vlakbij het Etihad Stadion verschijnen, een vergelijkbare campus zoals Barcelona La Masia bij Camp Nou had. Pelligrini is de manager met kennis voor The Citizens die ervan houdt om op de juiste manier te voetballen en, indien mogelijk, te entertainen. En ja! Ze hebben zeker voor flink veel entertainment gezorgd.

Met Barcelona mogen we altijd een eerste klas wedstrijd verwachten en we drukken het nog zacht uit als we zeggen dat Barca over een aardige doelpunt machine beschikt. Tegenover Manchester City kunnen we wel stellen dat de match-up één van de meest interessante klassiekers binnen Europees voetbal is. Om ervoor te zorgen dat Barcelona in het voordeel is zodra ze terugkeren naar Camp Nou zal de verdediging van Martino flink aan de bak moeten.

Misschien is het verstandig om Puyol uit de vriezer te halen voor deze wedstrijd. Zijn leiderschap en zijn ervaring zijn onmisbaar en samen met Pique is de defenisieve linie een van de beste en meest weerbare van het Europese voetbal. Als Martino kiest voor Mascherano dan kon Barcelona nog wel eens flink in de problemen komen. We zagen de invloed die Mascherano uitoefent steeds verder afzakken de afgelopen weken en zijn partnerschap met Pique lijkt nog niks op iets productiefs uit te pakken.

Iniesta komt langzamerhand weer vollop terug in vorm en naast Xavi Hernandez zullen ze zeer zeker een sterk middenveld neerzetten. Of Toure en Milner hen aan de bal zullen laten is nog maar de vraag, maar het zal zeker een genot voor het oog zijn om de bal op het middenveld te zien te veroveren.

Hoewel Pellegrini geen beroep kan doen op de onuitputbare Fernandinho heeft hij toch een zeer sterk team tegenover Barcelona staan, maar Lionel Messi zal nog voor aardig wat momentjes zorgen waar zowel de coach als het team het zweet van zal uitbreken.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten