18 maart 2014 - 15:27

Hoe ver neemt Ibrahimovic zijn PSG mee op sleeptouw?

Ibrahimovic zijn twee goals voor PSG tegen AS Saint-Etienne in de Ligue 1 afgelopen zondag heeft hem op 25 competitie doelpunten gezet dit seizoen. Hij is daarmee ook direct de belangrijkste man voor PSG dat met acht punten verschil bovenaan de lijst staat. Zet de cijfers van alle competities op een rij en we zien 40 doelpunten van Ibrahimovic op het bord verschijnen. Een enorm belangrijke drijfveer achter de Franse grootmacht.

Geschiedenis

Ibrahimovic is daarmee de recordhouder van PSG, maar er zijn nog twee maanden te gaan dit seizoen en daarmee voldoende ruimte voor de Zweed om nog meer records te verbreken. Waar kan de Zweedse vedette PSG in zijn huidige vorm mee op sleeptouw nemen? Is de Champions League finale een realistisch toekomstbeeld?

 

PSG is bezig haar titel met succes te verdedigen en wint het voor de eerste keer in de geschiedenis twee keer achtereen de landstitel. Verder is er nog de finale van de Coupe de la Ligue waar ze goede kans maken tegen Olympique Lyonnais in april. Ibrahomivic is een belangrijke factor voor het team en het is lastig niet te erkennen hoe goed hij op dit moment is. Hoe zal dat zich gaan vertalen de komende weken met de beker en de Champions League in het verschiet?

 

In de competitie heeft de Zweed 11 assists en 25 goals op zijn naam staan. Voor de beker waren het zijn twee goals die de wedstrijd tegen Lyon op het bord zette in de Coupe de la Ligue. Daarnaast heeft hij ook drie goals op zijn naam staan in de Coupe de France, een prijs die de Zweed en PSG op hun buik kunnen schrijven gezien een dramatische prestatie tegen Montpellier HSC. We kunnen wel aannemen dat Ibra zal blijven scoren en het is maar de vraag of hij echt baalt van het mislopen van de Coupe de France. Uiteindelijk is de Champions League waar het allemaal om draait.

 

Om gemotiveerd te blijven liggen er een aantal records binnen handbereik. Hij is vijf doelpunten verwijderd van zijn 30-goals van afgelopen jaar, 19 verwijderd van een all-time club record (44) en wanneer hebben we Ibra nu een uitdaging uit de weg zien gaan?


Dare to Zlatan, toch?

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten