14 april 2014 - 23:39

Ligt het bij Arsenal aan het blessureleed?

Het terugkeren van Aaron Ramsey bij Arsenal voor de wedstrijd tegen Everton afgelopen week liep uit op een nachtmerrie voor Arsenal en Franse manager Wenger.

 

In de eerste helft van het seizoen was Ramsey zijn vorm van essentieel belang voor de prestaties van Arsenal. Ze stonden dan ook tijdelijk bovenaan in de Engelse topcompetitie. Echter was Ramsey drie maanden uit de roulatie, iets wat de Gunners flink raakte. Als hij fit was gebleven dan had Arsenal waarschijnlijk een stuk beter gepresteerd dit seizoen. Het is natuurlijk niet alleen Ramsey die van essentieel belang was voor de Gunners. Ook Wilshere, Ozil en Walcott misten in het arsenaal van Wenger. Dat is een aardig gat wat opgevuld diende te worden en ook de Franse oefenmeester wist het niet klaar te spelen.

 

Arsenal heeft zelf de blessures niet naar voren geschoven als een excuus, maar het is overduidelijk hoeveel impact het blessureleed heeft gehad op Arsenal. In vele wedstrijden zagen we de kwaliteiten die we zo gewend zijn van Arsenal niet naar voren komen. En ook een magisch momentje van Ozil of een verbijsterende loopactie van Walcott bleven uit. Iets wat toch zeer zeker voor een verschil kan zorgen in een wedstrijd.

 

Variatie in de ploeg is een belangrijke factor die Wenger op moet lossen. Toch is Arsenal in de transferperiode niet enorm slim geweest. Ze wisten namelijk van de blessures die Walcott en Ramsey parten speelden, het is ze dus ook zelf een beetje te verwijten dat de ploeg het minder heeft gedaan dit seizoen. Het is een grote fout gebleken en dat is zuur.


Het blessureleed uitleggen is een lastige taak. Arsenal heeft wel vaker last van dergelijke praktijken en de fans beginnen zich af te vragen of er niet meer aan de hand is dan pure pech.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten