25 februari 2014 - 20:32

Louis van Gaal mogelijk nieuwe trainer Tottenham Hotspur

Tim Sherwood heeft toegegeven dat het niet helemaal zeker is of hij als trainer bij Tottenham zal blijven. Het aankomende seizoen lijkt dan ook een nieuwe trainer aangetrokken te worden door de Spurs. Niemand minder dan onze eigen knuffel bondscoach Louis van Gaal lijkt de eerste keuze als vervanger van Sherwood bij Tottenham. Waar men in Nederland het nog wel eens heeft over een mogelijke positie voor Van Gaal bij Feyenoord, lijkt vooral Van Gaal ook wel zin te hebben in een baan bij het Engelse Tottenham.

Sherwood zag toe hoe alle hoop op een plek in de Champions League kon worden vervangen met teleurstelling na de 1-0 nederlaag bij Norwich. Met zes punten achter op de nummer vier, Liverpool, kunnen ze geen aanspraak meer doen op een ticket voor het miljoenenbal.

Het lijkt er nu op dat Daniel Levy Tim Sherwood gaat ontslaan en genoegen gaat nemen met Nederlands baasje Louis van Gaal. Na het WK zal dat hoogstwaarschijnlijk af worden gerond. Van Gaal zei daar zelf het volgende over: “Ik ben zeker geen bondscoach meer op het EK 2016. Ik weet nog niet wat mijn volgende stap zal zijn, normaliter zou ik met pensioen gaan. Wonen in Portugal, maar misschien neem ik nog wel een nieuwe uitdaging aan. Ik heb gezegd dat ik altijd open sta voor een uitdaging in de Premier League. Het is zeker een uitdaging en misschien komt Tottenham met een aanbod, maar ik richt me eerst op het WK.”

Van Gaal gaat niet mee naar het EK van 2016. Hiddink zal daar dan de touwtjes in handen nemen als bondscoach van Oranje. De voormalige coach van Barcelona zal aan het einde van het WK in 2014 een free agent zijn en met dank aan zijn CV aardig in de picture komen bij diverse clubs. Hij won tal van prijzen met Ajax, Barcelona én Bayern Munchen. Hoewel deze clubs eigenlijk altijd goed presteren is het Van Gaal te prijzen dat hij met AZ óók een Eredivisie titel wist te winnen. Een club waar men dat niet zo 1, 2, 3 van verwacht. Die prestatie zal manager Levy bij de Spurs ongetwijfeld knap vinden. Of het genoeg is om Van Gaal naar Tottenham te halen, dat moet nog blijken.

Ons inziens gaat de meister gewoon lekker in Portugal wonen, maar als we één tip aan Levy kunnen geven is het wel; streel zijn ego en hij zal warm Portugal vast en zeker verruilen voor een riant salaris. Of Truus het daarmee eens zou zijn, dat is een tweede. Aber wann sie es schaffen!!

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten