7 juli 2014 - 12:26

Oranje maakt geen schijn van kans tegen Duitsland

Als Oranje in de halve finale weet te winnen van Argentinë. Dan heeft het in de finale tegen Duitsland geen schijn van kans. Duitsland zal tegen Brazilië nog wel een lastig duel hebben, maar zonder Neymar en T. Silva hebben de Brazilianen weinig te bieden tegen een rustig en toch lustig ogend Duitsland.

Duitse aanval

Duitsland speelde geen 4-3-3, maar 4-2-3-1 in de laatste wedstrijd tegen Frankrijk. Ze proberen op die manier de eerder gemaakte fouten uit het elftal te strijken. Tegen Frankrijk zag het al vrij goed uit en de Duitsers komen vaak wat later op gang, toch komen ze vrij ver in het toernooi en de druk om te winnen neemt steeds meer toe. Ook nu ze de halve finale hebben bereikt en tegen het gastland moeten spelen zullen ze de druk nog erger voelen.

 

Khedira en Schweinsteiger op het middenveld met Kroos op de nummer tien. Ozil naar links en Mueller naar rechts. Het bleek een meesterzet van Low en het begon te lopen als een trein. Ook tegen Oranje zal daar veel ruimte ontstaan voor de Duitsers. Hoewel Van Gaal natuurlijk Duitse voetbal heeft gevormd (naar eigen zeggen dan natuurlijk) heeft Low natuurlijk zo zijn eigen tactieken en spelersmateriaal waar een finale prima mee gewonnen kan worden.

 

Onze verdediging tegenover de Duitse aanval - Oranje maakt geen schijn van kans.

Duitse verdediging

Na wat druk van de Fransen kwamen de Fransen prima door de verdediging, maar toch beet Duitsland voldoende van zich af om het ritme uit het Franse spel te halen. Kunnen ze Robben en Van Persie genoeg weren? Of een verrassingsaanval van Depay of een wissel met Huntelaar? De Duitse verdediging staat goed en Neuer is niet altijd even goed, hij wil nog wel eens een foutje maken. En dat mag natuurlijk. Zeker tegen Oranje.


Onze aanval tegenover de Duitse verdediging - Oranje maakt een schijntje kans. Sneijder, Depay, Lens, Robben en Van Persie maken goede kans langs de Duitse verdediging te lopen, maar als Oranje weinig aan de bal is dan gaat de Duitse diesel draaien. En daar moeten we voor waken. Daarom zijn wij bang dat Oranje geen schijn van kans maakt tegen Duitsland.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten