9 februari 2014 - 07:55

Waarom de Premier League 's werelds sterkste is

Terwijl we Liverpool Arsenal zien verslaan met 5-1, vragen wij ons hier op de redactie af of de Premier League niet simpelweg gewoon de mooiste en meest sterke competitie binnen het Europese voetbal is. Natuurlijk, de Bundesliga heeft zich de laatste tijd sterk ontwikkeld en heeft regerende Europese kampioenen binnen de competitie rondlopen. Ook de Primera Division biedt onderdak aan een groot aantal huidige wereldkampioenen alsmede twee van de beste spelers van deze generatie. Toch blijft de Engelse Premier League de meest sterke competitie van Europa en misschien wel de wereld.

Het is makkelijk om te mikken op de mindere kwaliteit voetbal en het gebrek aan cultuur, het komen en gaan van zowel Engelse als buitenlandse spelers en het constante falen van het nationale Engelse elftal. Toch, zo’n 22 jaar na het opzetten van de Premier League, is de competitie nog altijd een stencil voor alle anderen die de meeste inkomsten en opwining genereren over de hele wereld. De Premier League heeft haar positie als sterkste competitie simpelweg te danken aan het feit dat vrij wel iedereen het liefste naar de Premier League, meer dan naar de andere competities.

Gemiddeld haalt iedere Premier League wedstrijd zo’n 12,3 miljoen kijkers. Dat is een enorm verschil met de andere populaire Europese competities, als we kijken naar Primera Division met 2,2 miljoen, Bundesliga met 2 miljoen en de Serie A met 4,5 miljoen. Zelfs deze drie competities tezamen halen de populariteit van de Engelse competitie niet. Daarnaast produceerde, volgens The Guardian, de Premier League 29 van de 100 beste spelers in 2013. De Primera Division produceerde er 26, de Bundesliga 18 en de Serie A 17. Dat is toch een noemenswaardig verschil.

De Premier League is verre van perfect, zover is duidelijk, maar als we kijken naar het aantal mensen die graag naar de wedstrijden van de Engelse competitie kijken, de sponsoren, de inkomsten uit televisierechten, de algemene wil om te winnen en de enorme concurrentie kunnen we toch wel echt concluderen dat de Premier League nog altijd de meest populaire en sterke competitie van de wereld is.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten