16 april 2014 - 09:00

WIDS-lijst van vijf jonge talenten op WK Brazilië

Het wereldkampioenschap in Brazilië staat voor de deur en er wordt veel gespeculeerd over de prestaties van alle landen. Terwijl de finale stiekem toch al een klein béétje vast ligt in een wedstrijd tussen Brazilië en Spanje. Nu lopen we wellicht iets te ver vooruit op de zaken, maar waar we wél iets over kunnen zeggen is het talent. Het Nederlandse talent valt in de huidige selectie aardig tegen en grote kans op een finale is als een finale plaats voor Griekenland op EK 2004. Hé, niets is onmogelijk, maar met één blik op de selectie van Nederland in vergelijking met die van Brazilië, Duitsland, Spanje, Portugal en ook België. Kunnen we concluderen dat er vrij weinig te halen valt voor Oranje.

 

Wat maakt een onverslaanbaar team? Doorgaans bestaan de beste teams uit een mix van ervaren en jonge spelers met één of twee uitblinkers. Zo draagt Cristiano Ronaldo de grootste last bij Portugal, maar is het hele elftal niet bepaald slecht. Denk aan Nani, Postiga, Pepe, Coentrão en Meireles die van Portugal toch een aardig team maken. Anders dan bij de Argentijnen, waar de prestaties toch voornamelijk op Messi zijn schouders rusten. Ook de Belgen beschikken over een aardig team met veel talent en spelers die onder andere in de Premier League, Primera Division en Serie A spelen. Denk aan Hazard, Vertonghen, Lukaku, Chadli, Alderweireld en Mertens. Zij kunnen voor een verrassing gaan zorgen.

 

Aan het Spaanse nationale elftal is weinig aan te merken en van het Braziliaanse nationale elftal kunnen de meeste landen alleen maar dromen. Hulk, Neymar, David Luiz, Dani Alves, Oscar, Dante en Marcelo, om maar een paar Brazilianen te noemen. Zij maken goede kans om in eigen land wereldkampioen te worden.

 

Zo heeft ieder land zijn sterke en zwakke spelers, maar wie zijn de absolute talenten op het aankomende WK, zonder daarbij de gebruikelijke kandidaten te melden? Wij maakten een lijstje van vijf. Onze lijst van vijf jonge talenten op het aankomende WK:

 



  • Eden Hazard (23)



De Belg speelt in de Premier League en bewijst zich goed staande te kunnen houden tegen de beste spelers van de wereld. Hij scoort met regelmaat voor Chelsea en staat als (gedeeld) vierde topscorer van de Engelse competitie op de lijst. Hij zal een belangrijke rol gaan vertolken voor de Rode Duivels, die voor het eerst sinds 2002 weer op een WK aanwezig zijn.

 



  • Oscar (22)



De 22-jarige Braziliaan Oscar speelt in de Premier League voor Chelsea. De jonge aanvallende middenvelder zal voor het nodige gevaar zorgen. Zowel qua assists als schoten op doel.

 



  • Mario Götze (21)



Groot talent in de Duitse competitie en ook op Europees niveau presteert hij leuk. Hij ging in 2013 van Borussia Dortmund naar Bayern Munchen en won daardoor ook de Champions League in 2013, hoewel hij de finale miste als gevolg van een blessure. In 2010 debuteerde hij in het Duitse elftal tegen Zweden en na de matige prestaties op het EK 2012 is het WK in Brazilie rijp voor de Duitsers én Götze om er vol voor te gaan.

 



  • Jean-Paul Boëtius (19)



Hoewel Boëtius in de Nederlandse competitie rondloopt bij Feyenoord kon hij nog wel eens voor de nodige snelheid en gevaar vanaf de linkervleugel zorgen. Mits Van Gaal hem de nodige kansen geeft om te laten zien wat hij kan. Of hij zich staande kan houden tegen de sterke verdedigers van onder andere Spanje en Chili moet nog blijken, maar we kunnen hem wel degelijk als Nederlands talent aanmerken.

 



  • Lorenzo Insigne (22)



De 22-jarige Italiaanse aanvaller debuteerde september 2012 in het Italiaanse elftal en speelt in competitieverband bij Napoli. Hij stapt met slechts vier interlands op zijn naam het WK in, maar heeft al bewezen dat hij kan presteren onder druk. De Italianen hebben scorende spelers met creatief vermogen nodig en in Insigne hebben ze die gevonden.

Bij een
Cesc vuurt terug naar Ramos
Discussie
0 Berichten